7ο Γυμνάσιο Χανίων

Δραστηριότητες και Εργασίες

Αγώνες

Βιβλιοθήκη

Τεχνολογία

Βραβεία

Πολιτισμικά

Φωτογραφίες

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΙΣΟΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΦΥΣΗ, ΙΕΡΑ.

Μάνος Κοντολέων Παρουσίαση

Ιστότοπος Χ. Δερμιτζάκης - Μαθηματικά

Οικολογία Περιβάλλον

Παγκόσμια ημέρα - Παιδικού Βιβλίου

ΕΡΓΑΣΙΕΣ MΑΘΗΤΩΝ

ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

«Εκκλησιάζουσες»

Η Ιστοσελίδα μας

Περιβαλλοντική Ιστορίας

Υλικό Πληροφορικής

7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΑ – 7gymchan's blog

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 7ου Γυμνασίου Χανίων

Εργασίες με το Microworlds Pro

7ο Γυμνάσιο Χανίων -Χάρτης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2015-16   «Πώς δημιουργήθηκε ο τόπος που ζω»   - Δείτε και το (Βίντεο)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ 2017-18

Δείτε και το (Βίντεο)

 ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Περιβαλλοντικές Ομάδες 7ου Γυμνασίου Χανίων

Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας έγινε 100

[Ο Αϊνστάιν] φαντάστηκε έναν άνθρωπο να πέφτει στο διάστημα και είπε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα ένιωθε τη βαρύτητα, καθώς επιτάχυνε προς τα κάτω. Παρομοίως, φαντάστηκε κάποιον μέσα σε έναν ανελκυστήρα που επιτάχυνε προς τα πάνω, στο εξωτερικό διάστημα, όπου δεν υπάρχει βαρυτικό πεδίο και είπε ότι ακόμα κι έτσι αυτό το άτομο θα ένιωθε ότι υπάρχει βαρύτητα -αν έβγαζε κάτι από την τσέπη του και το άφηνε, θα έπεφτε προς το πάτωμα επιταχυνόμενο, όπως και αν βρισκόταν σε έναν στατικό ανελκυστήρα στην επιφάνεια της Γης. Έτσι αντιλήφθηκε αυτό που ονόμασε “αρχή της ισοδυναμίας” - ότι οι επιδράσεις της βαρύτητας και οι επιδράσεις της επιτάχυνσης είναι ισοδύναμες, έτσι πρέπει να υπάρχει μόνο μία εξήγηση και για της δύο. Και αυτό είναι η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. 

... και επινόησε την ιδέα του “υφάσματος” του χωροχρόνου, σαν το ύφασμα στο τραμπολίνο που καμπυλώνεται αν αφήσεις μία μπάλα του μπόουλινγκ να κυλήσει σε αυτό. Έπειτα, αν αφήσεις μπάλες του μπιλιάρδου να κυλήσουν πίσω της, θα τις δεις να κινούνται προς τη μπάλα του μπόουλινγκ. Όχι επειδή η μπάλα του μπόουλινγκ ασκεί έλξη, αλλά επειδή το ύφασμα στο οποίο κινούνται είναι καμπυλωμένο. Τώρα φανταστείτε το αυτό σε τρεις διαστάσεις, αλλά και σε τέσσερις διαστάσεις, γιατί η βαρύτητα είναι η καμπύλωση του τρισδιάστατου χώρου συν του χρόνου. Η καμπύλωση του χωροχρόνου.

Θεμέλιο γνώσης για νέους "γίγαντες"

Στον έναν αιώνα που συμπληρώνεται, σήμερα, από τη δημοσίευσή της, η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν, έχει καταφέρει να περάσει κάθε δοκιμασία που βρέθηκε στον δρόμο της και παραμένει ακόμα, η καλύτερη θεωρία που έχουμε για το σύμπαν γύρω μας. Περιμένει τους επόμενους γίγαντες να σταθούν στους ώμους της και να συνεχίσουν την αναζήτηση, θέτοντάς της νέα προβλήματα για να λύσει. Η ομορφιά της επιστήμης είναι πως είτε τα καταφέρει είτε κάποτε αποτύχει, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: θα ξέρουμε κάτι περισσότερο για τον κόσμο μας.

Σχετικά: LISA Pathfinder: το σκάφος που θα δοκιμάσει τον Αϊνστάιν

Glue.gif (724 bytes)